گزارش تحلیلی بازار طلا
طلا در محدوده کف دو هفته ای
به گزارش شرکت مشاور سرمایهگذاری معیار، پنجشنبه 9 سپتامبر (18 شهریور) قیمت طلا در بازار جهانی همچنان تحت فشار است و در محدوده کف دو هفتهای نوسان دارد. تقویت شاخص دلار به عنوان دلیل اصلی این روند مطرح میشود. سرمایهگذاران منتظر هستند که مشخص شود آیا بانک مرکزی آمریکا سیاستهای انبساطی دوران کرونا را کاهش خواهد داد و نحوه اجرای آن چگونه خواهد بود.
ساعت 10:30 صبح پنجشنبه طلای نقدی در بازار جهانی با 0.16 درصد یا 2.82 دلار نزول به قیمت 1788.03 دلار در اونس معامله میشود. دامنه تغییرات قیمت تا این ساعت بین 1787.03 و 1793.34 دلار بود.
هنوز سرمایهگذاران نسبت به چگونگی بهبود اوضاع اقتصادی جهان نگران هستند و گرایش بیشتری به نگهداری نقدینگی نشان میدهند. تحلیلگر کارگزاری OANDA ضمن اشاره به این موضوع تقویت شاخص دلار را به عنوان دلیل اصلی کاهش بهای طلا برمیشمرد. به اعتقاد او طلا احتمالا حمایت 1780 دلار را آزمایش میکند و در صورت شکسته شدن این حمایت نزول بیشتر تا 1750 دلار محتمل است.
روز چهارشنبه فدرال رزرو آمریکا اعلام کرد که رشد اقتصادی ایالات متحده در ماه آگوست به دلیل شیوع دوباره کرونا مقداری ضعیف شد. اما سیاستگذاران این نهاد به صورت تلویحی اشارههایی داشته اند که از تمایل آنها به کاهش خرید انبوه اوراق قرضه حکایت دارد. جلسه این ماه فدرال رزرو در روزهای 21 و 22 سپتامبر برگزار خواهد شد.
همچنین بازارهای مالی نتیجه جلسه بانک مرکزی اروپا را زیر نظر دارند که احتمالا در آن اقداماتی در زمینه کاهش محرکهای اقتصادی دوران کرونا اتخاذ شود. در میان سایر فلزات گرانبها نقره با 0.1 درصد نزول به 23.94 دلار و پالادیوم با 0.4 درصد کاهش قیمت به 2243.18 دلار در اونس رسید. پلاتین نیز با 0.4 درصد نزول در 975.78 دلار در اونس قرار گرفت.
تقویت شاخص دلار و افت طلا به زیر 1800 دلار
روز سه شنبه قیمت طلا در بازار جهانی بیش از 1.5 درصد افت داشت و تا اینجا ضعیف ترین عملکرد روزانه را در ماه جاری رقم زد در حالی که تقویت شاخص دلار و افزایش بازده اوراق خزانه به عنوان دلیل افت بهای طلا مطرح می شود.
ساعت 10:40 صبح چهارشنبه طلای نقدی با 44 سنت بهبود در سطح 1796.35 دلار در اونس مبادله میشود. دامنه تغییرات قیمت تا این ساعت بین 1793.47 و 1801.02 دلار در اونس بود.
تحلیل گر و استراتژیست ارشد شرکت RJO Futures می گوید: “بازار طلا مقداری عقبنشینی دارد.” علت آن تقویت دلار و فشار بر بازار فلزات است.
به دنبال انتشار آمار اشتغال ضعیفتر از انتظار در ایالات متحده ، روز جمعه طلا به قله دو ماه و نیمه رسیده بود. در شرایطی که بازار کار ضعیف است فدرال رزرو برای کاهش سیاستهای محرک اقتصادی، کاهش خرید اوراق قرضه و افزایش نرخ بهره شانس کمتری دارد.
شاخص دلار که ارزش دلار آمریکا را در مقابل سبدی از ارزهای خارجی نشان میدهد با 0.11 درصد صعود به 92.62 واحد رسیده است. تقویت دلار با گران کردن طلا برای خریداران سایر ارزها، از تقاضای آن میکاهد و عاملی منفی برای بازار طلا محسوب میشود.
از سوی دیگر سیاستهای انبساطی پولی و محرکهای مالی همچنان ادامه دارد. تزریق گسترده نقدینگی که در این راستا صورت میگیرد با افزایش تورم میتواند تاثیر مثبتی بر بازار طلا داشته باشد. طلا اغلب به عنوان سپری در مقابل تورم تصور میشود. هر چند که در چند سال اخیر این رابطه ضعیف شده است.
همچنین بازده اوراق خزانه 10 ساله آمریکا به بالاترین سطح از اواسط ژوئیه رسیده است. افزایش بازده اوراق خزانه هزینه فرصت نگهداری طلا را بالا میبرد و قیمت آن را تحت فشار قرار میدهد.
منبع:reuters