پیشبینی بازار ۱۶ شهریور ۱۴۰۰
به گزارش شرکت مشاور سرمایهگذاری معیار، در معاملات امروز بورس تهران شاخص کل با رشد یک هزار و 291 واحد به رقم یک میلیون و 538 هزار واحد رسید. این در حالی است که شاخص رشد بیش از 7 هزار واحدی را نیز تجربه کرده بود.
بازار در نقطهای قرار دارد که دی ماه سال گذشته قرار داشت و تقریبا سهامداران توانستهاند بخشی از ضرر خود را جبران کنند و حتی به نقطه سر به سر برسند. حال سوال اینجاست که سرمایهگذار در بازار بماند یا خارج شود؟
بیش از 3 ماه است که بازار روند صعودی به خود دارد و بیش از هر چیزی، بحث سر کلیت بازار بوده تا سهم، لذا میبایست در بازار مخصوصا بازار ایران، به کلیت اقتصاد و بازار به منظور پیشبینی توجه نمود.
اقتصاد ایران در شرایطی قرار دارد که حتی میتوان اذعان نمود که کسی چنین شرایطی را تجربه نکرده است از کسری بودجه و تورم شدید و شرایط تحریمی و افت شدید تولید و درآمد نفتی گرفته تا پیر شدن جمعیت. با توجه به این پارامترهای کلان و عواقب آنان فعالان بازار شاید تنها به دنبال حفظ ارزش داراییهای خود هستند و سود کلاسیک 20 درصد نیز سرمایهگذار را راضی نمیکند و بالا بردن این نرخ اقتصاد ایران را وارد فاز جدیدی از رکود خواهد کرد و در بلند مدت آثار بشدت مخربتری به جا خواهد گذاشت.
از طرفی بلومبرگ خبر از احتمال برگزاری دور هفتم مذاکرات برجامی در وین، در حاشیه کنفرانس عمومی آژانس بینالمللی انرژی اتمی در 30 شهریور داده است. نتایج این نشست بسیار جدی پیگیری خواهد شد چرا که این نشست، اولین نشست رسمی دولت جدید خواهد بود و میتواند بیانگر موضع جدید درباره مذاکرات با آمریکا باشد و تاثیر بسزایی در نرخ دلار داشته باشد.
علاوه بر این، با جنگ طالبان در افغانستان شاهد عرضه ارز از سوی مهاجران افغانستان به ایران هستیم که این امر زمینه ساز کاهش نرخ دلار است و با ادامه داشتن جنگ سمت عرضه بیشتر از پیش خواهد شد. در مقابل ترکیب تیم مخبر و رضایی فعالان بازار را کمی گیج کرده است چرا که فعالان بازار در هماهنگی این دو نفر تردید دارند و برخی معتقدند نرخ دلار به راحتی محدوده 27 هزار تومان را از دست نخواهد داد و پایین آنچنانی حتی با وجود برجام وجود ندارد همانطور که قبلا با اخبار مثبت از سوی برجام، ضمن افت نرخ دلار، بازار دلار به سرعت اصلاح خود را جبران میکرد و تعجبی ندارد و روند نرخ دلار صعودی خواهد بود و این طبیعی است تا زمانی که دولت برای تامین هزینههایش پول چاپ میکند.
لذا پیشبینی میگردد در نیمه دوم سال با توجه به تورم و روند رو به رشد نرخ دلار، بازاری صعودی را داشته باشیم و سهام کوچک بیشتر مورد توجه بازار قرار بگیرند کما اینکه در روزهای اخیر شاهد ورود پول حقیقی به نمادهایی با ارزش کمتر از 40 هزار میلیارد تومان و خروج پول حقیقی از نمادهایی با ارزش بیش از 40 هزار میلیارد تومان بودیم. این تعادل و اصلاح زمانی در گروههای کامودیتی محور،بهترین فرصت برای چیدن یک پرتفوی مناسب میباشد و در این حین باید به دنبال سهامی بود که 3 شرط زیر را دارا باشند:
1-ریزش بیش از 40 درصدی نسبت به سقف تاریخی خود
2-کفسازی قیمتی
3-عدم رشد با وجود بنیاد مناسب
در یک نتیجهگیری کلی، به سهامداران سهامداری توصیه میگردد. سهامداران با تجربه به فعالیتهای کوتاه مدت توجه چندانی ندارند چرا که بازار در سرمایهگذاری کوتاه مدت گامهای احساسی و خطرناکی برمیدارد و آنان که دید بلند مدتی دارند سودهای معقولی را شناسایی کردهاند. در مورد شاخص میتوان گفت که بازار وارد فاز اصلاح زمانی شده و این اصلاح به شاخص این قدرت را میدهد در ادامه روند صعودی را طی کند، لذا انتظار میرود شاخص در محدوده 1 میلیون و470 تا 1 میلیون و 580 هزار واحد نوسان داشته باشد و در هفته جاری حرکت قابل توجهی را نداشته باشیم و برای فردا کندل شاخص با بدنه کوچک پیشبینی میگردد و انتظار میرود بازاری با زد و خورد بین خریدار و فروشنده را شاهد باشیم.