تامین مالی فرآیندی است که در آن مدیران شرکتها برای فراهمکردن منابع مالی لازم برای شرکت یا پروژههای خود با استفاده از ابزارهای متفاوت اقدام به جمعآوری منابع میکند.
پس از تاسیس یک بانگاه اقتصادی، برای توسعه فعالیت آن نیاز به منابع مالی بیشتری جهت تنوع فعالیت و توسعه دامنه آن احساس میشود. این نیاز با محدودیت منابع مالی سهامداران و در نتیجه عدم توانایی در پاسخگویی به آن مواجه میشود.
در هر اقتصادی مصرفکنندگان منابع مالی خانوارها، بنگاهها و دولت هستند که از محلهای مختلف منابع مورد نیاز خود را جمعآوری میکنند.
تامین مالی شرکتها در بازار سرمایه به دو روش امکانپذیر است
الف – تامین مالی شرکتها از طریق اوراق سهام
- پذیرش شرکت در بازار بورس و فرابورس
- انتشار اوراق تبعی شرکت
ب – تامین مالی شرکتها از طریق اوراق بدهی
- صکوک (اوراق اجاره، مرابحه، استصناع، سلف، منفعت)
- اوراق مشارکت
- گواهی سپرده عام و خاص
در سالهای گذشته تامین مالی در کشور همواره بهصورت سنتی و از طریق شبکه بانکی کشور انجام شده است؛ اما حرکتی نوین به سمت فعالسازی ظرفیتهای نهفته در بازار سرمایه آغاز شده است.
وظیفه شرکتهای تامین مالی چیست؟
روشها و ابزارهای مختلفی را به منظور محیا کردن تجهیزات، سرمایه در گردش و دیگر موارد مورد نیاز برای پروژههای صنعتی، معدنی، ساختمانی و نفتی در بازار سرمایه وجود دارد که میتوان به ابزارهای مبتنی بر بدهی نظیر اوراق بهادار اسلامی یا همان صکوک، اوراق مشارکت، گواهی سپرده مدتدار ویژه سرمایهگذاری، اوراق رهنی و دیگر ابزار اشاره کرد.
علاوهبر این نیز ابزارهای مبتنی بر سرمایه نظیر افزایش سرمایه، شرکتهای سهامی عام، صندوقهای زمین و ساختمان برای تامین منابع بخش مسکن و صندوقهای پروژه محور وجود دارد که میتوان به مقتضی نیاز از آن استفاده شود.
شرکت مشاور سرمایهگذاری معیار به عنوان واسطه بین متقاضیان و بازار سهام نقش مهمی را ایفا میکند و با ایجاد تسهیلات مختلف و متعدد، فرایند تامین مالی رادر قالب ابزارهای مبتنی بر بدهی و ابزارهای مبتنی بر سرمایه ضمن همکاری با شرکتهای متقاضی، در توسعه رفاه و اقتصاد کشور فعالیت دارد.
برای دریافت مشاوره تامین مالی، روی لینک مشاوره کلیک کنید